Tacos burrito

tacosburritoreceptEgyszerű taco fűszerezésű, darált húsos burrito. Az elkészítési idő kb. fél óra.

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg darált marha vagy sertéshús
  • 1 apróra vágott zöldpaprika
  • 1 apróra vágott közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag taco fűszerkeverék
  • 0,5 dl víz
  • 8 tortilla lap
  • 1 evőkanál olaj
  • Taco szósz

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben pirítsuk le a hagymát, tegyük rá az apróra vágott paprikát, és amikor levet eresztett, tegyük rá a húst. Addig főzzük, amíg a hús már nem rózsaszín. Adjuk hozzá az összetört fokhagymát, a taco fűszerkeveréket és a vizet. Forraljuk fel.

Tegyünk négy tortilla lapot 20 másodpercre a mikrohullámú sütőbe magas fokozatra. Tegyünk egyenlően elosztva húst a tortilla lapok közepére, majd hajtsuk fel először az alját és a tetejét, és tekerjük fel, hogy kis batyukat kapjunk. Ismételjük meg a másik négy tortilla lappal is. Tegyük a burritokat egy kiolajozott tepsibe úgy, hogy a hajtásai alul legyenek.  Kenjük meg a burritok tetejét olajjal. Süssük fedetlenül 9-10 percig, amíg meg nem barnul a a tetejük.

Taco szósszal, vagy más hozzáillő szósszal tálaljuk.

 

A Taco fűszerkeveréket az alábbi összetevőkből magunk is elkészíthetjük:

  • 1 teáskanál római kömény
  • 2 evőkanál hagyma granulátum
  • 2 evőkanál chilipor
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 evőkanál fokhagyma granulátum
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál konyhasó

Keverjük a hozzávalókat alaposan össze, és jól lezárt üvegben akár fél évig is eláll.

Scroll to Top