Egyszerű taco fűszerezésű, darált húsos burrito. Az elkészítési idő kb. fél óra.
Hozzávalók:
- 60-70 dkg darált marha vagy sertéshús
- 1 apróra vágott zöldpaprika
- 1 apróra vágott közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag taco fűszerkeverék
- 0,5 dl víz
- 8 tortilla lap
- 1 evőkanál olaj
- Taco szósz
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben pirítsuk le a hagymát, tegyük rá az apróra vágott paprikát, és amikor levet eresztett, tegyük rá a húst. Addig főzzük, amíg a hús már nem rózsaszín. Adjuk hozzá az összetört fokhagymát, a taco fűszerkeveréket és a vizet. Forraljuk fel.
Tegyünk négy tortilla lapot 20 másodpercre a mikrohullámú sütőbe magas fokozatra. Tegyünk egyenlően elosztva húst a tortilla lapok közepére, majd hajtsuk fel először az alját és a tetejét, és tekerjük fel, hogy kis batyukat kapjunk. Ismételjük meg a másik négy tortilla lappal is. Tegyük a burritokat egy kiolajozott tepsibe úgy, hogy a hajtásai alul legyenek. Kenjük meg a burritok tetejét olajjal. Süssük fedetlenül 9-10 percig, amíg meg nem barnul a a tetejük.
Taco szósszal, vagy más hozzáillő szósszal tálaljuk.
A Taco fűszerkeveréket az alábbi összetevőkből magunk is elkészíthetjük:
- 1 teáskanál római kömény
- 2 evőkanál hagyma granulátum
- 2 evőkanál chilipor
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál majoránna
- 1 kávéskanál bors
- 1 evőkanál fokhagyma granulátum
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál konyhasó
Keverjük a hozzávalókat alaposan össze, és jól lezárt üvegben akár fél évig is eláll.