Sonkás-sajtos tostadas tortilla


tostadas
A legegyszerűbb tortilla. Csak néhány konzerv, zöldség és felvágott összekeverésével készül. Nem kell főzni sem.

Hozzávalók:

  • 1 vörösbab konzerv,
  • 1 mexikói konzerv,
  • 1 evőkanál csípős Piros Arany,
  • 3 db hámozott, kimagozott paradicsom apróra vágva,
  • 20 dkg füstölt sonka vékony csíkokra vágva,
  • 1 vöröshagyma vékony karikákra vágva és szétszedve,
  • 12 db kukoricalepény (tortilla),
  • 10dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Végtelenül egyszerű, nem kell hozzá főzni, csak összerakni. Lehet enni hidegen is, de be lehet dobni a mikróba egy percre. A konzervek levét kiöntjük, és egy keverő tálban mindent összekeverünk. Erre utal a neve, tostadas – kevert. A tortilla lapot úgy töltjük be, mint nagyanyáink a töltött káposztát, és kész is. Ha akarod, megmelegítheted!

Olyankor érdemes elkészíteni, mikor már nagyon éhesek vagyunk, és nem nagyon van türelmünk. Ha a keveréket megmelegíted egyben, akár viheted is az asztalra, és mindenki magának megtöltögetheti, van hangulata az ilyen típusú közös falatozgatásnak, lehet közben beszélgetni,és a habzsolást is elkerülhetjük,aminek nem kell ecsetelnem élettani következményeit. A csípős helyet lehet használni nem csípős paprika krémet.

Scroll to Top