A legegyszerűbb tortilla. Csak néhány konzerv, zöldség és felvágott összekeverésével készül. Nem kell főzni sem.
Hozzávalók:
- 1 vörösbab konzerv,
- 1 mexikói konzerv,
- 1 evőkanál csípős Piros Arany,
- 3 db hámozott, kimagozott paradicsom apróra vágva,
- 20 dkg füstölt sonka vékony csíkokra vágva,
- 1 vöröshagyma vékony karikákra vágva és szétszedve,
- 12 db kukoricalepény (tortilla),
- 10dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Végtelenül egyszerű, nem kell hozzá főzni, csak összerakni. Lehet enni hidegen is, de be lehet dobni a mikróba egy percre. A konzervek levét kiöntjük, és egy keverő tálban mindent összekeverünk. Erre utal a neve, tostadas – kevert. A tortilla lapot úgy töltjük be, mint nagyanyáink a töltött káposztát, és kész is. Ha akarod, megmelegítheted!
Olyankor érdemes elkészíteni, mikor már nagyon éhesek vagyunk, és nem nagyon van türelmünk. Ha a keveréket megmelegíted egyben, akár viheted is az asztalra, és mindenki magának megtöltögetheti, van hangulata az ilyen típusú közös falatozgatásnak, lehet közben beszélgetni,és a habzsolást is elkerülhetjük,aminek nem kell ecsetelnem élettani következményeit. A csípős helyet lehet használni nem csípős paprika krémet.