Ez a palacsinta tészta nem ragad le sütés közben, nem szakad és könnyű palacsinták készülnek belőle. A töltelék pedig egy igazán különleges változat, nem a hagyományos ízeket keresőknek: főzött kókuszkrém. A tetejére pedig csokimázt locsolhatunk.
Palacsinta hozzávalói:
- 3 tojás
- 12 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál só
- 5 dl tej (vagy a fele lehet szénsavas ásványvíz, ha könnyebb tésztát szeretnénk)
- 0,5 dl étolaj
A kókuszkrém hozzávalói:
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl tej (még finomabb kókusztejjel)
- 15 dkg kókuszreszelék
- 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
Csokimáz hozzávalói:
- 12 dkg cukor
- 4 evőkanál natúr kakaópor
- 4 evőkanál víz
- 1 dkg vaj
Elkészítés:
Először a kókuszkrémet készítsük el.
A tojássárgákat verjük fel. Keverjük bele a lisztet és öntsük fel a tejjel. Lassú tűzön kezdjük el főzni. Amikor elkezd sűrűsödni, tegyük bele a kókuszreszeléket és kevergetés mellett főzzünk belőle sűrű pudingot. Ha simább krémet szeretnénk a kókuszreszeléket aprítógépben forgassuk meg egy kicsit. Ha kész a krém, tegyük félre hűlni.
Palacsinta:
A tojásokat keverjük el a sóval, a cukorral, vaníliás cukorral. Utána mehet bele a liszt, és folyamatos keverés mellett apránként a folyadék is. Legvégül az olajat keverjük bele. Forró palacsintasütőben közepes lángon süssük ki a palacsintákat.
Csokimáz:
A hozzávalókat a vaj kivételével simára keverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad benne. Akkor jó, ha elkezdenek buborékok képződni a felszínén. Levesszük a tűzről és még forrón belekeverjük a vajat. Tehetünk bele egy kis rumot is, ha fel szeretnénk egy kicsit turbózni.
Tálalás:
Az elkészült palacsintákat megtöltjük a kókuszkrémmel és háromszög alakúra hajtjuk. Kettőt vagy hármat helyezünk egy tányérra és meglocsoljuk a még forró csokimázzal. Egy kicsit lehűtjük, hogy a máz megdermedjen.