Kókuszkrémes palacsinta

palacsintaEz a palacsinta tészta nem ragad le sütés közben, nem szakad és könnyű palacsinták készülnek belőle. A töltelék pedig egy igazán különleges változat, nem a hagyományos ízeket keresőknek: főzött kókuszkrém. A tetejére pedig csokimázt locsolhatunk.

Palacsinta hozzávalói:

  • 3 tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál só
  • 5 dl tej (vagy a fele lehet szénsavas ásványvíz, ha könnyebb tésztát szeretnénk)
  • 0,5 dl étolaj

A kókuszkrém hozzávalói:

  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej (még finomabb kókusztejjel)
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)

Csokimáz hozzávalói:

  • 12 dkg cukor
  • 4 evőkanál natúr kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 dkg vaj

Elkészítés:

Először a kókuszkrémet készítsük el.

A tojássárgákat verjük fel. Keverjük bele a lisztet és öntsük fel a tejjel. Lassú tűzön kezdjük el főzni. Amikor elkezd sűrűsödni, tegyük bele a kókuszreszeléket és kevergetés mellett főzzünk belőle sűrű pudingot. Ha simább krémet szeretnénk a kókuszreszeléket aprítógépben forgassuk meg egy kicsit. Ha kész a krém, tegyük félre hűlni.

Palacsinta:

A tojásokat keverjük el a sóval, a cukorral, vaníliás cukorral. Utána mehet bele a liszt, és folyamatos keverés mellett apránként a folyadék is. Legvégül az olajat keverjük bele. Forró palacsintasütőben közepes lángon süssük ki a palacsintákat.

Csokimáz:

A hozzávalókat a vaj kivételével simára keverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad benne. Akkor jó, ha elkezdenek buborékok képződni a felszínén. Levesszük a tűzről és még forrón belekeverjük a vajat. Tehetünk bele egy kis rumot is, ha fel szeretnénk egy kicsit turbózni.

Tálalás:

Az elkészült palacsintákat megtöltjük a kókuszkrémmel és háromszög alakúra hajtjuk. Kettőt vagy hármat helyezünk egy tányérra és meglocsoljuk a még forró csokimázzal. Egy kicsit lehűtjük, hogy a máz megdermedjen.

Scroll to Top