Ebből a mennyiségből 8 darab lesz, négy főre már érdemes megduplázni az adagot. Könnyű elkészíteni, és ha egyszer ráéreztél, már soha többet nem akarsz bolti tortillát venni.
Hozzávalók:
2 csésze finomliszt
½ teáskanál só
¾ csésze meleg víz
1 teáskanál sütőpor (ez el is maradhat, de így könnyebb lesz a tészta)
3 evőkanál olaj + egy olaj a serpenyő kikenéséhez
Elkészítés:
Keverd össze egy nagy tálban a lisztet, a sót és a sütőport. Öntsd bele a vizet és az olajat, majd gyúrd addig, amíg már nem ragad. Ha túl ragacsos vagy túl száraz, tegyél hozzá még lisztet vagy vizet.
Hagyd pihenni 10 percig.
Oszd el a tésztát 8 darabra. Lisztezett gyúródeszkán nyújts belőlük kb. 18 cm átmérőjű köröket. Legyenek minél vékonyabbak. Nem könnyű nyújtani.
Forrósíts fel egy nagy teflon bevonatos serpenyőt. Legyen nagyon forró. Kend ki olajjal. Süsd a tortillák mindkét felét kb. 1 percig közepes hőfokon. Az elkészült tortilla lapokat tartsd melegen.