A citromfű egy hálás kerti gyógynövény. Minden nehézség nélkül megél a kertben. Jó herpeszre, emésztési problémákra, álmatlanságra, és a nyári melegben majd frissítőként is szolgálhat.
Nagyon egyszerű elkészíteni.
- Egy nagy csomó citromfű
- 1 kg cukor
- 25 dkg citromsav
- 1 liter víz
Szedjünk egy nagy csomó citromfüvet. Mossuk meg alaposan, majd tegyük egy lábosba és öntsük fel a vízzel. Tegyük éjszakára, vagy egy napra a hűtőbe.
Másnap az alaposan lehűlt keveréket 10-15 percig forraljuk, majd egy finomlyukú szűrőn szűrjük át.
Tegyük be a cukrot és a citromsavat. Keverjük jól át, hogy feloldódjanak a lében és forraljuk még 5 percig.
Készítünk elő jól kimosott üvegeket, takarót, paplant, újságpapírt a száraz dunszthoz, amivel majd tartósíthatjuk a szörpöt.
Ha a cukorral is felforraltuk a levet, öntsük az üvegekbe. Az üvegeket tekerjük be újságpapírba és alaposan csomagoljuk be takarókba, paplanba. Hagyjuk így betakarva kihűlni.