Citromfű szörp

A citromfű egy hálás kerti gyógynövény. Minden nehézség nélkül megél a kertben. Jó herpeszre, emésztési problémákra, álmatlanságra, és a nyári melegben majd frissítőként is szolgálhat.

Nagyon egyszerű elkészíteni.

citromfű szörpHozzávalók:

  • Egy nagy csomó citromfű
  • 1 kg cukor
  • 25 dkg citromsav
  • 1 liter víz

Szedjünk egy nagy csomó citromfüvet. Mossuk meg alaposan, majd tegyük egy lábosba és öntsük fel a vízzel. Tegyük éjszakára, vagy egy napra a hűtőbe.

Másnap az alaposan lehűlt keveréket 10-15 percig forraljuk, majd egy finomlyukú szűrőn szűrjük át.

citromfűTegyük be a cukrot és a citromsavat. Keverjük jól át, hogy feloldódjanak a lében és forraljuk még 5 percig.

Készítünk elő jól kimosott üvegeket, takarót, paplant, újságpapírt a száraz dunszthoz, amivel majd tartósíthatjuk a szörpöt.

Ha a cukorral is felforraltuk a levet, öntsük az üvegekbe. Az üvegeket tekerjük be újságpapírba és alaposan csomagoljuk be takarókba, paplanba. Hagyjuk így betakarva kihűlni.

Scroll to Top