Burrito recept

burritoBurritot készítünk, aminek lényege, hogy sütőben készül, és a mártása rá van sütve. Így ezt a tortilla ételt elkészíthetjük előre, akár reggel, kirándulás előtt (max. 20perc) mikor hazaérünk, csak berakjuk a sütőbe, és mire mindenki rendbe kapta magát már ehetünk is. Könnyű, de tartalmas nyáresti étel!

Hozzávalók: 4 személyre

5 db tortilla lap (legyen repetának, a lányunk hidegen is szereti, reggelinek)

0,5 kg darált hús (csirke, marha, sertés – ki mit szeret)

0,5 kg mexikói vegyes zöldség

0,3 kg reszelt sajt

0,5 l sűrű paradicsomlé

1 fej hagyma, fokhagyma

római kömény, só, chili paprika, oreganó

Elkészítés:

A darált húst megpirítjuk, mint egy bolognait, csak bors helyett chilit kell használni (a chilitől nem ég az ember szája, valahogy a nyelv hátsó részén csíp, így hozzá lehet  szoktatni a gyerekeket is az erőshöz, nagyon egészséges, belülről fertőtleníti a szervezetet) és sok római köményt is használjunk, így steakesebb hatást ér el az ember, húsosabb lesz az íz hatás. Belerakjuk a zöldséget és a paradicsomlé felét, majd a sajt felével sűrűre húzzuk. A tortilla lapokat jénai tálba helyezzük, de úgy mintha taccot (kacsaszáj forma) készítenék, belekanalazzuk a ragut, igazságosan. A kiálló tortillákat lehajtogatjuk, ráöntjük a maradék paradicsomot, elosztjuk rajta a sajtot és negyed óra alatt 175 fokon készre sütjük.

Tálalás:

A tányérokra frissen mosott salátát tépkedünk, sokat, majd lapátkanállal ráhelyezzük burritonkat!

Jó étvágyat!

Scroll to Top