Amerikai palacsinta

Álmos vasárnap reggelen nem is lehetne jobban nekiindulni a napnak, mint egy jó amerikai palacsintával. Lehet édes és sós is, attól függően, mihez van éppen kedvünk. 

Hozzávalók 12 db palacsintához:amerikai palacsinta

200 g liszt

1,5 dl tej

3 db tojás

2 evőkanál cukor (a fele lehet juharszirup is)

2 evőkanál olvasztott margarin vagy vaj

1 csomag sütőpor

1 csipet só

Elkészítés:

Az egyik tojást szétválasztjuk. A sárgáját, a másik két tojást, a tejet, cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a sót addig keverjük, míg sűrű, a merőkanálról lágyan lefolyó állagú, egynemű tésztát nem kapunk.

Tegyük kicsit pihenni a hűtőbe. Ha van idő, akár két órára is. A palacsintatészta akkor a legjobb, ha hagyjuk egy kicsit állni a sütés előtt.

Sütés előtt az 1 tojás fehérjéjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

A palacsintasütőt felforrósítjuk és a közepére kb. négy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, amit a kanál hátuljával kicsit szétoszlatunk, hogy minél inkább kerek formát kapjunk. Takaréklángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Amíg az összes palacsinta kisül, letakarjuk konyharuhával.

Készíthetünk hozzá csokiszószt, vagy tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, juharsziruppal, mogyorókrémmel, ki hogyan szereti.

Ha kihagyjuk a cukrot és több sót teszünk bele, sós feltétekkel, pl. sajttal, tejföllel, sonkával, zöldségekkel is fogyaszthatjuk, akár raguk mellé is adhatjuk köretnek.

Scroll to Top